Sesiuni

Atracție Irezistibilă

Ai fost vreodată atrasă de ceva sau de cineva atât de tare încât ai avut impresia că nu mai poți trăi fără acel lucru sau fără acea persoană? Știi că atunci când te-a creat, Dumnezeu te-a binecuvântat cu acel dor după El pe care n-ai cum să-l stâmperi cu nimic altceva, decât cu prezența Lui. În diverse moduri, îți trimite mereu semnale despre dragostea Sa, despre bunătatea Sa, despre providența Sa. Poate că nu-ți dai seama, însă inima ta este atrasă de inima Lui, la fel cum un magnet atrage metalul.

În această sesiune vei avea ocazia să-ți împrospătezi pasiunea pentru Dumnezeu focalizându-te pe frumusețea caracterului Său, explorând planul Său perfect pentru tine și contemplând providența cu care te înconjoară.

Rodica Filip

Loredana Lar

Pustiul, binecuvântare sau blestem

Între Ieșirea din Egipt și Intrarea în Țara Promisă este întotdeauna UN PUSTIU care expune atât inima lui Dumnezeu față de popor, cât și inima poporului față de El!

INIMA LUI, mereu dedicată, pasionată, îndrăgostită iremediabil de om, care, în ciuda dezamăgirii aduse de noi, este gata să o ia mereu de la capăt și să ducă la îndeplinire planul făcut din veșnicii.

INIMA POPORULUI (inima noastră), mereu înclinată spre păcat, necredință, nerăbdare, idolatrie, răzvrătire, confort, pasivitate, poftă, nemulțumire, amăgire, înșelare, victimizare etc., care Îl poate sfida pe Dumnezeu chiar și în prezența dovezilor de netăgăduit ale grijii și bunătății Lui.

Pustiul în sine nu are nicio valoare, ci felul în care trecem prin el va face să fie calea spre binecuvântare sau calea spre blestem, calea spre intrarea în Țara Promisă sau calea spre ratarea Țării Promise.

 

DORINȚA de a ajunge și de a intra în Țara Promisă, CREDINȚA că Dumnezeu poate să le dea această Țară și ASCULTAREA în lupta cu dușmanii din interior și din exterior i-au făcut pe Iosua și Caleb acei UNUL DINTR-UN MILION care au traversat și înnobilat pustiul, biruind păcatul cu toate capcanele și subtilitățile lui, și, în final, au intrat în Țara Promisă!

Povestea ta, un scenariu unic - lecții din pustie

Deși avem experiențe comune, răspunsurile noastre diferă. Traseul pe care îl vom urma depinde de alegerile pe care le facem. Iosua și Caleb au avut un destin diferit de restul poporului Israel pentru că în momente de criză au avut răspunsuri care i-au desprins de mulțime.

– Care sunt resorturile care ne împing să afirmăm anumite lucruri în momente de criză?

– Ce anume antrenează credința? Ce antrenează frica și îndoiala?

– Cum hrănim motivația bună ca să acționăm așa cum socotim că este corect?

Lecțiile pe care le putem desprinde din experiența pustiei ni se potrivesc și nouă și ne ajută să îmbrățișăm planul minunat pe care Dumnezeu l-a gândit pentru noi.

Cristina Olariu

Camelia Căpușan

Să intri și să rămâi

„Intrarea în tara promisă”- în viața din abundență a Împărăției – este rezultatul promisiunilor lui Dumnezeu, împlinite neclintit, și deopotrivă, a credincioșiei celor chemați.

Care este echilibrul între acestea două? Acesta a fost mereu un spațiu de discuție și nu o dată, o cursă.

Intrarea odată în promisiunile lui Dumnezeu îți garantează oare rămânerea în ele?

Cum arată trăirea în Împărăția lui Dumnezeu, în odihnă, luptând din greu pentru cucerirea de noi teritorii? Este o contradicție aici sau doar un paradox al credinței?

Credința uneia dintr-un milion!

Aș putea fi eu aceea! Ai putea fi tu!

Ateliere

Reconcilierea - o provocare a inimii

Am fost create să trăim în comuniune și armonie unii cu alții.

Relațiile construite pe încredere, acceptare și dragoste sunt esențiale pentru o viață trăită din plin. Însă, uneori, relațiile devin așa de fragile! Cuvintele aspre și nepotrivite, dezamăgirea, trădarea, conflictele nesoluționate pot crea o prăpastie adâncă, greu de trecut. Și rareori, conflictul este responsabilitatea uneia dintre părți. De regulă, conflictele se întâmplă pentru că fiecare își apără „propria” dreptate!

Care este drumul de la conflict la reconciliere?

Cine face primul pas?

Cum ne eliberăm de greutatea consecințelor unor relații dificile sau rupte?

Atelierul acesta te va provoca să descoperi și să depășești propriile obstacole care stau în calea iertării și împăcării.

Reconcilierea pornește din inima lui Dumnezeu, iar pasul tău spre reconciliere este un act de credință, o dovadă a ascultării de El.

Ai vrea să-l faci?

Vali Lupoian

Rosana Munteanu

De la depresie la o viață cu sens

Depresia îmbracă multe măști și de multe ori acoperă identitatea noastră într-un văl negru.

Atelierul acesta te va ghida cum să recunoşti depresia, cauzele medicale, psihologice şi spirituale care stau la baza acestei probleme și cum se pot găsi soluții, resurse și speranță în întuneric.

Dependența - povestea nespusă, semnele ascunse și soluțiile reale

Ai fost pusă vreodată în fața unei situații în care cineva drag se schimba sub ochii tăi, dar nu știai de ce? Dependența nu începe brusc, ci se strecoară încet, mascându-se uneori în obiceiuri aparent inofensive. Dar cum îți dai seama că o persoană se află în pericol? Cum poți interveni fără să agravezi situația?

În acest workshop, voi împărtăși din propria mea experiență de fostă dependentă de droguri – fără clișee, doar adevărul despre cum dependența îți poate controla viața și cum poți ieși din acest cerc vicios. De asemenea, vom discuta despre mecanismele din spatele dependenței, efectele devastatoare asupra persoanei și a celor din jur și, cel mai important aspect: ce poți face ca să ajuți o persoană care se confruntă cu o dependență.

Dependența nu face diferențe. Dar nici Dumnezeu nu face, și nici speranța!

Hai să învățăm împreună cum putem face diferența pentru cei care luptă cu dependența și despre modul în care Dumnezeu transformă vieți!

Georgiana Drăgan

Florica Cherecheș

Înaintarea în credință în vremuri potrivnice

De-a lungul vieții, apar multe momente în care credința noastră este pusă la încercare.

Înaintarea în credință în vremuri potrivnice nu este ușoară, dar este posibilă prin rugăciune, încredere în Dumnezeu, sprijin reciproc, ascultare și o atitudine mulțumitoare, în ciuda circumstanțelor.

În cadrul acestui atelier vom descoperi împreună:

  • Cum putem rămâne tari în Domnul când furtunile vieții ne încearcă
  • Cum să înaintăm în credință atunci când totul pare potrivnic
  • Cum să ne ancorăm în promisiunile lui Dumnezeu în timp de furtună

Vă voi prezenta propria mea mărturie și experiență de viață, care mi-a modelat caracterul, m-a făcut să am încredere totală în Dumnezeu, să-mi depășesc toate fricile, să mă „reinventez” și s-o iau de la capăt de multe ori, cu credința că Dumnezeul meu va purta de grijă tuturor nevoilor mele.

Vă aștept cu drag!

Convingeri care te sapă

Nu o spui, dar în tine deseori te compari cu alte femei, chiar le invidiezi. Te vezi prinsă într-un carusel de emoții, nemulțumiri și nu stii ce să faci. Te-ai rugat să scapi de această nemulțumire, ți-ai cerut iertare, dar o iei de la început de fiecare data.
Ceva nu merge.

Te-ai gândit vreodată că această stare s-ar putea să vină din convingerile greșite, bine pitite în mintea și inima ta? Fără s-o verbalizezi, ai ajuns să dai vina și pe Dumnezeu pentru că nu reușești să le depășești?

Te aștept împreună cu mine să descoperi unde greșești și să găsești convingeri sănătoase și solutii practice pentru viața ta.

Ariana Tuțac

Sidonia Tămaș, Mihaela Sabou & Lucia Lupoian

Vocea inconfundabilă a lui Dumnezeu

Viața cotidiană poate fi un adevărat vartej de zgomote. În lumea noastră agitată, rolurile pe care le îndeplinim ca femei ne plasează adesea în mijlocul unei avalanșe de sunete: forfotă, zgomot și prea multe vorbe fără sens. Totuși, printre toate acestea, există anumite voci ce reușesc să ne capteze atenția – vocea unui prieten drag, scâncetul unui bebeluș, sau poate o voce certăreață ce provoacă neliniște.

Există, însă, o voce cu totul aparte, esențială și profundă, care te cheamă mereu. O auzi? O recunoști? O înțelegi? O asculți? Este vocea Duhului Sfânt, care ne vorbește în fiecare clipă, ghidându-ne în toate aspectele vieții. De la marile decizii până la momentele mici, dar semnificative ale zilei, El este alături de noi, invitându-ne să trăim în ascultare.

Așa cum ne spune Domnul Isus: „Oile Mele ascultă glasul Meu. Eu le cunosc, iar ele Mă urmează”, pentru a-L urma cu adevărat, trebuie să învățăm să ascultăm glasul Lui. Dacă simți că nu distingi încă această voce divină sau vrei să înveți cum să trăiești în ascultare, te invităm la un atelier special. Împreună, vom descoperi cum să ne „acordăm” urechea pentru a auzi și înțelege mesajul divin care poate atinge inimile noastre. Vino și descoperă cum poți trăi o viață ghidată de Duhul Sfânt!

Cum să-ți înțelegi copiii prin prisma temperamentului înnăscut

Te invit la un atelier cu video demonstrativ și test al temperamentelor. Înțelegându-ți combinația temperamentală, respectiv, cum funcționezi, care-ți sunt nevoile înnăscute, cum reacționezi la stimuli și cum te comporți în diferite situații, îți va fi mai ușor să-ți înțelegi copiii, soțul, dar și colegii de școală sau de serviciu.
Copiii sunt „programați” în mod natural cu nevoi înnăscute.

Copilul vorbește limbajele: oamenilor și al distracției, puterii și al controlului, calmului și al armoniei sau al ordinii și al perfecțiunii?
Nevoile înnăscute sunt intenții, nu defecte, iar acestea influențează comportamentul copilului.

Vino la atelier să afli care sunt nevoile lui intrinseci prin prisma temperamentului înnăscut!

Corina Șandor-Martin

Angela Țiprigan

Cum să îmbătrânim frumos

„Îmi voi aduce aminte de Legământul făcut cu tine în vremea tinereții tale.” (Ezechiel 16:60)

Dacă la bătrânețe vrei să te așezi la umbra unui pom și să mănânci din roadele lui, trebuie să-l plantezi cu mult timp înainte.

Dacă ai schimbat prefixul la 40 de ani și ai întrebări cu privire la anotimpurile vieții care urmează, s-ar putea să fii interesată de acest atelier.

Nu știu cum ești tu, dar eu când aveam 20 de ani și auzeam pe cineva de 40-50 de ani, mi se părea că este deja o persoană în vârstă. Prin harul Domnului, am ajuns în elita ,,celor tari”, iar dacă ar fi să-mi definesc întreaga viață cu un singur cuvânt, acela ar fi: AȘTEPTARE pentru că în permanență am așteptat etapa următoare: școală, facultate, carieră, căsătorie, copii, nepoți, pensie…Care e statutul meu? Iată-mă într-o dinamică permanentă: fiică, soție, mamă, bunică, străbunică…

Astăzi trăiesc cea mai bună perioadă a vieții mele, îmbătrânesc frumos, cu senin și bucurie, cu restituții pământești și duhovnicești, cu perspectiva veșniciei și cu o încredere nestrămutată în promisiunile lui Dumnezeu. Sunt gata să împărtășesc cu tine, principii, obiceiuri și resurse care te vor ajuta să îmbrățișezi cu înțelepciune fiecare etapă a vieții. În egală măsură, voi fi vulnerabilă cu slăbiciunile, greșelile și falimentele prin care am trecut și cu lecțiile pe care le-am învățat. Vei fi încurajată prin exemple biblice, dar și prin exemplele unor femei pentru care vârsta nu este o limită în împlinirea viselor amânate. De asemenea, vei putea să-ți scrii Povestea vieții tale într-un jurnal pe care îl vei primi în dar. Sper să fim îmbogățite și surprinse de tot ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru noi!
Te aștept cu mare drag!

Fii trează!

În călătoria noastră spre „Canaanul ceresc”, drumul nostru nu este unul liniar, lipsit de griji și probleme, ci întâmpinăm tot felul de suișuri și coborâșuri, o alternanță de munți și văi, oaze și pustiuri. Este locul în care ne confruntăm cu pericole din exterior, dar e și locul în care ne întâlnim cu temerile noastre lăuntrice, cu dorințele și așteptările noastre, care se pot traduce uneori în atitudini și comportamente de care nu ne-am fi crezut capabili.  Pe acest drum avem parte și de lupte și de aceea este important să știm cu cine luptăm, care este miza luptei și de ce avem nevoie pentru a câștiga bătălia.

În vremurile în care trăim, luptele noastre nu sunt la nivel fizic, ci la nivel spiritual, ideologic, cultural. Unul dintre inamici este reprezentat de ideologiile woke, care modifică profund societatea. Identitatea de gen, egalitatea de gen, mișcarea feministă, educația sexuală a minorilor, „safespace”, „snowflake” sunt doar câteva dintre ele.

Ideologiile „woke” cultivă:

  • disprețul (nou vs. vechi, valori, oameni, roluri, istorie, cultură, educație);
  • ⁠furia (revendicări de tot felul, războaie culturale, ideologice, activism);
  • ⁠tristețea (anxietatea/depresia);
  • ⁠fluiditatea/relativitatea (nimic nu e stabil, totul e relativ – valori, sex, idei);
  • distragerea (mutarea atenției de pe lucrurile cu adevărat importante pe lucruri cu „falsă” importanță).


Este esențial să ne cunoaștem inamicii și să nu uităm că ajutorul nostru vine de la Dumnezeu și că El ne va dărui tot ce avem nevoie dacă rămânem în Cristos. Lupta în sine nu este ceva plăcut, dar este o ocazie pentru a ne pune anumite întrebări importante: cine sunt eu? (identitatea mea); împotriva cui lupt? (identitatea inamicului); cu ce arme lupt? (resursele disponibile); care e miza luptei? (obiectivele și motivația).

Lavinia Tec și Elena Neagoe

Paula Dejeu

Influența hormonilor sexuali asupra stării fizice și psihoemoționale ale femeii

Dumnezeu a creat femeia într-un mod cu totul diferit față de bărbat şi suntem responsabile să căutăm să cunoaştem adevărul despre noi însene, despre dinamica stărilor care ne încearcă lună de lună şi despre ciclicitatea limitărilor care vin la pachet cu modificările hormonilor noştri sexuali.

Probabil că nu ne-am gândit niciodată, dar grija față de propriul corp în termenii definiți de Dumnezeu la creație, alături de înțelegerea şi acceptarea particularităților noastre feminine este un mod de închinare înaintea Sfintei Treimi.

Cunoaşterea acestui adevăr ne va ajuta să distingem între normal şi patologic, să facem față provocărilor lunare, să înțelegem ce înseamnă, de fapt, self-care, să luptăm eficient cu ispitele care ne dau târcoale în permanență şi să respingem informațiile şi influențele păgâne cu privire la feminitatea şi sexualitatea noastră.

Anxietatea - bătălia minții și calea spre eliberare

Anxietatea este una dintre cele mai răspândite provocări ale vremurilor noastre, afectând profund gândirea, emoțiile și chiar comportamentul nostru zilnic. În acest atelier, vom explora anxietatea dintr-o perspectivă completă, îmbinând înțelegerea științifică a mecanismelor ei psihologice cu adevărul transformator al Scripturii.

Scopul acestui atelier este să ofere o înțelegere clară a anxietății și uneltele necesare pentru a trăi în libertatea pe care Dumnezeu ne-o oferă.

Te invit alături de mine să descoperim cum putem experimenta pacea care întrece orice pricepere prin reînnoirea minții și ancorarea în adevărul Său.

Otilia Sonea

Ți-ai luat bilet pentru conferință?